Assos ( Behramkale )

Assos ya da Behramkale Ayvacık ilçesine bağlı,  Çanakkale ili sınırları içinde olup, Troad olarak bilinen Biga Yarımadası’nın güney tarafında yer almaktadır. Bu bölge tarihin ve denizin Ege deki muhteşem buluşmasının en güzel örneklerinden biridir.

Şehrin resmi adı Behramkale dir ama genellikle Assos olarak adlandırılır.  Assos, antik limanı olan güzel bir balıkçı köyü olup arkeolojik sit alanıdır.

Assos antik limanı balıkçı tekneleri, küçük restoranlar ve hediyelik eşya dükkanları ile cevrelenmiştir. Bu etkileyici  yerleşim alanında yüzme havuzlu  oteller ve denize girmek isteyenler için birde plaj bulunur.

Athena ve Assos Akropolis Tapınağı deniz seviyesinden 238 metre yükseklidir. Athena Tapınağı antik tepenin üzerinden Assos un panoramik bir görünümünü ve pırıl pırıl  turkuaz renkli denizini seyreder.

Antik kenti ziyaretiniz sırasında dik yolu yürürken yöresel el ürünleri,  hediyelik esya satan tezgahlar size yorgunlugunuzu unutturur. Merkezde bulunanan   Aristoteles un büyük bir heykeli sizi karşılar, sanki Assos a hoşgeldiniz der gibidir.

14. yüzyılda Sultan Murat tarafından inşa edilmesi emredilen etkileyici cami görülmeye değerdir.

M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzan antik kalıntıları restore etme çalışmaları halen devam etmektedir. Bu anıtların orijinal temelleri Midilli adasından gelen Aeolian vatandaşlar tarafından atılmıştır.

Bu önemli tarihi alanı ziyaret etmek eski zamanlara yolculuk hissi uyandırır. Aşağıdaki büyüleyici ve huzurlu  kasaba rahatlamak ve gevşemek için ideal bir yerdir.

Assos a iki  kilometre uzaklıktaki Kadirga Koyu, eski zeytin ağaçları ve  pırıl pırıl denizle çevrili  güzel ve geniş  sahile sahiptir. Bu sahil Mavi Bayrak statüsündedir.

Assos ( Behramkale )” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: Ezine Town | Tavakli Village

Bir Cevap Yazın